Şebnem Korur Fincancı ve TTB’nin yanındayız, sessiz kalmayacağız!

Emek ve Özgürlük İttifakının Açıklaması:

Sansür yasası, televizyon ekranlarını karartma, gazetecilere operasyon, TTB’ye linç kampanyası şimdi de Şebnem Korur Fincancı’ya haksız ve keyfi gözaltı. Seçime giden yolun taşları AKP-MHP koalisyonu tarafından faşizmin kurumsallaşması adımları hızlandırılarak örülüyor. Siyasi iktidar seçim stratejisini tümüyle devlet şiddetine dayandırıyor, toplumsal gerilimi an be an yükselterek faşizmi tahkim etmeye çabalıyor. 

Uluslararası hukuk tarafından savaş suçu kapsamına alınmış, savaş hukukuna aykırı olarak tanımlanmış ve çeşitli sözleşmelerle de yasaklanmış olan kimyasal silah kullanımı iddiaları kamuoyunun gündeminde iken, iddiaları araştırmak ve etkin bir soruşturmayı başlatmak yerine iktidarın yerine getirmekle yükümlü olduğu bu sorumluluğu dile getiren insan hakları savunucusu ve adli tıp uzmanı Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’yı hedef göstererek gözaltına alıyor. Şebnem Hoca bir bilim insanıdır ve bilim insanı olmasını gereğini bir adım dahi geri adım atmadan yerine getirdiği için hedeftedir. Siyasi iktidar kendi krizinden çıkışı için şiddetten medet umarak tıpkı pandemi döneminde olduğu gibi TTB’yi hedef alıyor. 

Şebnem Hocamız yalnız değildir. Şebnem Korur Fincancı derhal serbest bırakılsın! Şebnem Korur Fincancı’nın ve TTB’nin yanındayız! Sessiz ya da seyirci kalmayacağız. Tüm demokratik kamuoyunu ses çıkarmaya ve danışmaya çağırıyoruz. Emek özgürlük için şimdi dayanışma ve ortak mücadeleyi büyütme zamanı!

Emek ve Özgürlük İttifakı

26 Ekim 2022