Şimdi dayanışma zamanı!

Demokratik Yerel Yönetimler Kurulumuzun açıklaması:

Türkiye tarihinin doğal afet kaynaklı en büyük yıkımlarından biri ile karşı karşıyayız. Merkez üssü Maraş Pazarcık olan 7,7 büyüklüğünde deprem yaşadık. Hemen ardından Maraş Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde ikinci depremi yaşadık, artçı şokları yaşamaya devam ediyoruz. Bu depremlerden Maraş, Hatay, Antep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Urfa, Diyarbakır, Adana ve Kilis olmak üzere 10 kentimiz etkilendi. Ayrıca bu depremlerde Kuzey Doğu Suriye halkları başta olmak üzere tüm Suriye halkı etkilenmiştir. 

Maalesef binlerle ifade edilen can kaybı artıyor, müdahaleler yetersiz, insanlar kaderine terk edilmiş durumda. Depremde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Enkaz altındaki insanlarımızın bir an önce sağ salim çıkarılması herkesi seferber olmaya çağırıyoruz. Tüm çabamız yeni kayıpların olmasını engellemek ve dayanışmayı büyüterek bu karanlık günleri birlikte aşmaktır.

Depremin ortaya çıkardığı tahribatı gidermek ve yeni acıların önüne geçmek için belediyelerimiz, Deprem Kriz Koordinasyon Merkezimizle iş birliği içerisinde sorumluluklarını yerine getirmeye çalışmaktadır. Bizler, yerel yönetimlerimize ait tüm gücü ve imkanları depremden etkilenen halkımızla dayanışmak için kullanıma açmış bulunmaktayız. 

Belediyelerimiz, afetten etkilenen yurttaşlar ve mülteciler için iaşe, barınma ve arama-kurtarma çalışmaları başta olmak üzere her türlü çalışmayı 24 saat boyunca gerçekleştirmektedir. Her dakika, her saniye deprem bölgelerindeyiz ve koordinasyon halinde tüm kurumlarımızla halkın hizmetindeyiz. Olanaklarımızı kayıpların önlenmesi ve acil ihtiyaçların karşılanması için seferber ediyoruz.

Yaşanan bu felaketin üstesinden dayanışma ile geleceğiz. Dayanışmayı büyütmek için il örgütlerimiz ve belediyelerimiz yardımları depremzedelere ulaştırmak için her an hazır durumdadır. Bir kez daha tüm halkımızı dayanışmayı büyütmeye davet ediyoruz!

Şimdi dayanışma zamanı!

HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu
7 Şubat 2022

Etiketler: #deprem , #maraş depremi