HDP, yeni yönetimini oluşturmak üzere Şırnak'ın Uludere ilçesinde de kongreye gitti. Yapılan kongreye HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, HDP PM üyesi Nazım Kök, Şırnak ve Uludere belediyeleri eş başkanları katıldı. Saygı duruşuyla başlayan kongrede divan oluşturulması sonrası DTK Eşbaşkanı Selma Irmak konuşmalarda bulundu ve kongrenin barış ve özgürlüğe vesile olmasını diledi.

Mali ve idari faaliyet raporları okunması, karar tasarıları belirlenmesi ile dilek ve önerilerin tartışılmasından sonra geçilen oylamada ilçe eş başkanlığına Mesut Şen ve Müzeyyen Rüstemoğlu seçildi.

HDP Siirt-Pervari İlçe Örgütü de 1. Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. Kongrenin yapıldığı salona "Emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz, irademiz bizimdir", "Perwerdeya zimanê dayikê mafê mirovane", "Şehidên Kobanê rûmeta me ne" pankartları ile farklı tarihlerde yaşamını yitiren YPG-YPJ'lilerin fotoğrafları asıldı. Kongreye, HDP PM üyesi Abdullah Kaya, HDP il eş başkanları Meliha Örenç ve Yılmaz Çınar, DBP il eş başkanları Reşit Teymur ile Kıymet Mut'un yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşu ile başlayan kongrede konuşan HDP PM üyesi Abdullah Kaya, HDP'nin demokratikleşme adımında Türkiye'de yeni bir soluk olmaya aday bir parti olarak ortaya çıktığını söyledi.

Yapılan diğer konuşmaların ardından mali ve idari raporların okunması sonrası blok liste ile gidilen seçimde ilçe eş başkanları olarak Kezban Dursun ve Abdullah Gündoğdu seçildi.

23.11.2014