Siyasi kumpas davalarına karşı daha fazla kenetleneceğiz

EMEP, EHP, Halkevleri, SMF, TİP ve TÖP'le ortak açıklamamız:

Sabah saatlerinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP üye ve yöneticilerine, daha önceki dönemlerde görev yapmış belediye eşbaşkanlarına dönük siyasi bir kumpas operasyonu başlatılmıştır. 

AKP-MHP iktidarının elinde bir şiddet aygıtına dönüştürülen yargı eliyle HDP’ye ve muhalif kesimlere yönelik yürütülen bu saldırılar ne ilk ne de sondur. İktidar kaybettikçe toplumsal muhalefete ve demokratik siyaset alanına saldırmaktadır. AKP-MHP iktidarı başta Kürt halkı olmak üzere bütün toplumsal muhalefet güçlerinin siyaset yapabileceği demokratik mücadele zemini ortadan kaldırmaya çalışmaktadır.   

Bütün dönemlerde farklı bahaneler ve isimlerle demokratik siyasetin tasfiyesine yönelik gerçekleştirilen bu operasyonların ortak amacı, Türkiye’de tekçi ve otoriter bir rejime karşı mücadele eden ve Türkiye halklarının, ortak, eşit ve özgür yaşamını kurma iddiasında olan muhalif güçleri tasfiye etmektir. 

Demokratik siyasetten korkanların başvurduğu siyasi kumpas operasyonları nafile olduğu gibi tehlikelidir ve karanlıktır. Özgürlükten, eşitlik ve barış mücadelesinde ısrar edenler olarak her türlü kumpas davasının karşısında durmaya devam edeceğiz.

Siyasi operasyonlar ve hukuk dışı uygulamalarla, demokratik mücadele alanının yok edilmeye çalışıldığı bir dönemde, demokrasi güçleri olarak bu saldırıları boşa çıkarmak için daha fazla kenetlenip mücadeleyi büyüteceğiz. 

Demokrasi güçleri olarak çok bedel ödedik, korkmadık, yılmadık ve geri adım atmadık. Türkiye halklarının demokratik, ortak ve özgür geleceği için inatla ve kararlılıkla demokrasi yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. HDP’ye yönelik bu saldırılar Türkiye’deki bütün muhalefete, demokrasi güçlerine, ortak yaşam ve mücadele umuduna ve halkların kardeşliğine yönelik saldırılardır. Bu çerçevede, halklarımız ve demokratik kamuoyunu HDP ile dayanışmaya çağırıyoruz.

EMEP, EHP, Halkevleri, HDP, SMF, TİP, TÖP
12 Nisan 2022