Sizler siyasallaştırdığınız yargı ve kolluk güçlerinizle binlerce kişisiniz ama bizler de haklılığı ile mücadele eden milyonlarca yüreğiz

Eş Genel Başkanlarımız Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın açıklaması:

8 Eylül günü siyasi kırım operasyonları ile gözaltına alınan Halkların Demokratik Kongresi Eş Sözcüsü Sayın Sedat Şenoğlu ile Bileşen Partilerimizden Ezilenlerin Sosyalist Partisi yöneticileri bugün siyasallaşan yargı tarafından tutuklanmıştır. 

Otoriterleşen siyasal düzen içinde toplumun nefes alması için demokratik mücadeleden ödün vermeyerek devrimci duruşlarını koruyan Sayın Şenoğlu ve ESP’li yoldaşlarımız kuşkusuz bu rehin alma politikasına karşı direnecektir. 

Kendi iktidarını korumak için muhalifleri ve devrimcileri hedef alan Saray rejimi bu operasyonlar ile bizlerin mücadele inancını güçlendirmek dışında bir etkide bulunamaz. AKP’nin ülkede yaratmak istediği baskı ve şiddet rejimi, köklerini 12 Eylül darbesini yapan Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya gibi isimlerden almaktadır. Yine bir 12 Eylül günü arifesinde muhalif ve devrimcilere karşı gerçekleştirilen siyasi kırım operasyonu demokrasi mücadelesi veren parti, sendika, kitle örgütü ve meslek odalarına yapılan baskılardan bağımsız düşünülemez. 

Geçmişte nasıl darbecilere direnip ilkelerimizle büyüdüysek bugün de demokrasiye darbe vurmak isteyen Saray rejimine karşı direneceğiz. Bu anlamıyla arkadaşlarımızın rehin alınması bizlere bayrağı daha yukarı taşımak sorumluluğu ve motivasyonu vermektedir. 

Hükümete ve siyasi kırım operasyonlarıyla bu ülkede yaşayan tüm halklara zarar verenlere sesleniyoruz; Sizler siyasallaştırdığınız yargı ve kolluk güçlerinizle binlerce kişi olabilirsiniz ama bizler de haklılığı ile zulme karşı mücadele eden milyonlarca yüreğiz. Sizler koltuk mücadelesi verirken bizler demokrasi ve hak mücadelesi veren halkız. Sizler geçmişin faşist deneyimlerine sarıldıkça bizler demokratik mücadele kararlılığımızı arttıracağız ve mutlaka kazanacağız.

Pervin Buldan – Mithat Sancar
HDP Eş Genel Başkanları
11 Eylül 2020