Halkların Demokratik Partisi Bağcılar İlçe Örgütü, Soma'da yaşanan katliama ilişkin basın açıklaması yaptı. Eylemde, HDP adına Duygu Okay bir açıklama yaptı. Okay, "Yüzlerce maden işçisi yerin altında can verdi, yüzlercesine hala ulaşılamadı. Bütün bir ülke, bütün bir halk olarak ciğerimiz yandı. Halkımızın başı sağolsun" dedi.

Okay, şöyle devam etti: "Şimdi soruyoruz: Türkiye kömür çıkarmada dünya birincisi. Peki ya ölümlerde? Avrupa'nın birincisi, dünyanın da ikincisi. Hükümet ülke genelinde 'Ulusal yas' ilan etti. Bu açıklama ne AKP hükümetini, ne ilgili bakanları ne de katliamda parmağı olan patronları kurtarmaya yeter. Bu katliamda sorumluluğu bulunan ilgili bakanlar, yetkililer ve patronlar yargı önünde çıkarılmadıkça, hiçbir açıklama halkın yüreğini soğutamaz. Halkların Demokratik Partisi olarak iş cinayetlerinin son bulması, sorumluların hak ettikleri cezaları almaları, insanca çalışma koşulları ve insanca bir yaşam, ülkeyi taşeron cehennemine çevirmeye çalışan iktidara karşı, güvenceli iş, güvenceli bir gelecek için mücadeleye devam edeceğiz."

Okay, Bağcılar halkını Soma işçilerine sahip çıkmak için birleşmeye çağırdı.

15.05.2014