HDP Sultanbeyli Belediyesi Eşbaşkan adayları Asiye Kolçak ve Mehmet Şimşek, Akşemsettin mahallesindeki seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı.

Açılışta ilk olarak HDP'nin Sultanbeyli Belediye Eşbaşkan Adayı Mehmet Şimşek Kürtçe yaptığı konuşmasında, Kürt halkının birlik içinde olması gerektiğini ifade ederek, "Ey Müslümanlar ey Sultanbeyliler gelin el ele verelim, birlik olalım. Birlik olursak her zulmü aşarız. Zulümü ortadan kaldırırız. Birlik içinde mücadeleye devam edelim" dedi.

Şimşek'in ardından diğer Eşbaşkan Adayı Asiye Kolçak konuştu. Kolçak, yolsuzluk operasyonlarına değinerek, "Bu sistem pisliğe batmıştır. Bu pislenmiş sisteme karşı mücadeleye devam edeceğiz. Bu kirli sistemi halkların birleşik gücü HDP alt edecek. Sadece gelip oy vermekle olmuyor. Sandıklara da sahip çıkacağız. Bu sistemde iki parti var. Bir sistemin kirlenmiş partisi ikincisi ise halkların gücü ile ilerleyen HDP. Oyunuzu, gençlerden, emekçilerden, kadınlardan yana kullanacağınıza şüphemiz yok" dedi. Konuşmaların ardından seçin irtibat bürosunun kurdelesi zılgıtlar eşliğinde kesilerek açılış gerçekleştirildi.

28.02.2014