Taziye ve destek ziyaretleri sürüyor: Bu faşizmi ortak mücadeleyle durdurabiliriz

İzmir İl Örgütümüze yönelik gerçekleştirilen saldırı ve Deniz Poyraz yoldaşımızın katledilmesi sonrasında Genel Merkezimiz başta olmak üzere il ve ilçe örgütlerimize taziye ziyaretleri devam ediyor. 

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, saldırıya uğrayan İzmir İl Binamızı ziyaret etti. Büyükelçi Meyer-Landrut, "Geçen hafta İzmir’de HDP merkezine gerçekleştirilen elim saldırıyı kınamak üzere burada bulunuyorum. Saldırıda hayatını kaybeden genci anmak, ailesinin acılarını paylaşmak ve HDP il teşkilatına taziyelerimi sunmak üzere burada bulunuyorum" dedi. 

Genel Merkezimize de gün boyu çeşitli kurum ve kuruluşlar ziyarette bulundu. Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren beraberindeki heyetle taziye ve dayanışma ziyaretinde bulunurken, Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ile KESK, DİSK, TMMOB, TTB, BES gibi kuruluşlar da partimizi ziyaret etti. Ziyaretler, Eş Genel Başkanlarımız Pervin Buldan, Mithat Sancar, Parti Sözcümüz Ebru Günay, Eş Genel Başkan Yardımcılarımız Tuncer Bakırhan ve Şaziye Köse ile PM üyemiz Ali Özkan tarafından kabul edildi. 

Maçoğlu ziyaretinde, “omuz omuza durarak” saldırıları püskürtmenin önemine işaret etti. Maçoğlu, “Biz komünistlere, devrimcilere ve yurtseverlere düşen görev bu tür durumlarda yana yana durup bu saldırıları püskürtmektir ama aynı zamanda bunun mücadelesini vermektir. Bizler bu tür saldırıların Türkiye’nin vicdanına, Türkiye’nin ortak aklına ve Türkiye halklarına yapıldığını düşünüyoruz” dedi. Maçoğlu ile görüşen Eş Genel Başkanımız Buldan ise, “Deniz yoldaşımızın katledilmesi tesadüfi ve sıradan bir olay olarak değerlendirilemez. Çok planlı bir olayın, planlı bir zihniyetin dışa yansımasıdır. Dolayısıyla Deniz’e sıkılan kurşun tüm demokrasi güçlerine sıkılmıştır ve verilmek istenen bir gözdağıdır” diye konuştu. Buldan ayrıca, “Saldırı iktidarın ve ortağının ortak planlamasıdır ve Türkiye demokrasi güçlerine yapılmıştır ama hedef olarak elbette ki Kürtler ve HDP ön plandadır. Fakat bu kurşun hepimize sıkılmıştır” dedi. 

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Ankara temsilcilerinin yaptığı ziyarette de saldırının bütün demokrasi güçlerine yönelik yapıldığı belirtilerek ortak mücadelenin önemine işaret edildi. Yapılan konuşmalarda, “Bu saldırı sadece HDP’ye ve Deniz Poyraz’a yapılmış bir saldırı değil tüm emek ve demokrasi güçlerinedir. Barıştan yana insanlıktan yana ne varsa baskı altına almaya ve sindirmeye yöneliktir. Ancak bu son çırpınışlarıdır. Bütün dünya bu katliamların arkasında kimlerin olduğunu ve ne amaçla yapıldığını bilmektedir” denildi. Emek örgütlerinin ziyaretinde konuşan Emek Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcımız Şaziye Köse ise “Deniz Poyraz arkadaşımızın da asıl failleri ve azmettiricileri bellidir. Yeniden yeniden bu oyunlar sahneye konularak bu ülkede demokrasiyi ve özgürlükleri yok etmeyi amaçlıyorlar. Zaten faşizmin karakteri de budur” dedi. 

21 Haziran 2021