Urfa'nın Birecik ilçesine bağlı Ziyaret (Zareta Serxet) köyünde kurulan direniş çadırına polis ve asker müdahalesinin ardından ilçe merkezinde yürüyüş yaparak, saldırı protesto eden yurttaşlar HDP İstanbul Milletvekilli Sebahat Tuncel, tarafından ziyaret edildi. Ziyarette konuşan Tuncel, Rojava halkına destek olmak için demokratik haklarını kullanan yurttaşlara devletin orantısız bir şekilde saldırdığını belirtti. Rojava'nın Kürtler için önemli bir yere sahip olduğunu belirten Tuncel, halkın her saldırı karşısında yılmayacaklarını Rojava devrimini takip etmeye devam edeceklerini belirtti.

Devletin yurttaşlara pervasızca saldırdığını belirten Tuncel, sabahın erken saatlerinde asker ve polislerin savaşa gider gibi yurttaşlara gaz ve kurşun yağdırdığını, araçlarını parçalayarak uçuruma sürüklemesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Tuncel, özellikle müdahale esnasında yaralanan ve araçları zarar gören yurttaşların şikayetçi olmasını istedi. İnsan Hakları Derneği (İHD) heyetinin olay hakkında inceleme yaptığını söyleyen Tuncel, bu orantısız müdahalenin peşini bırakmayacaklarını söyledi.

21.07.2014