HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel yerel seçim çalışmaları kapsamında çıktığı Ege Bölgesi turunun 4. gününde Akbük, Didim, Söke ve Germencik ilçesi Ortaklar beldesinde binlerce kişinin katılımıyla seçim irtibat bürolarının açılışlarını yaptı. Ziyarete, HDP MYK üyesi Sezai Temelli, PM üyesi Pervin Oduncu, HDP Aydın Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Raif Kanat ve Sevim Devrim, Didim Belediye Eşbaşkan adayları Nuriye Elden ve Sürmeli Bal, Söke Belediye Eşbaşkan adayları Ahmet Ölçer, Tazegül Kamiloğlu, Germencik Belediye Eşbaşkan adayları Kasım Çalışkan, Azize Yakoğlu, Ovaeymir Belde Belediye Başkanı Muzaffer Yöndem ve HDP il ve ilçe yöneticileri eşlik etti.

Didim'e bağlık Akbük Beldesi girişinde yüzlerce araçlık konvoyla karşılanan Tuncel ve beraberindeki eşbaşkan adayları burada seçim irtibat bürosunun açılışını yaptıktan sonra halk ile birlikte halay çekti. Didim girişinde yeni araçların katılımıyla yüzlerce araçtan oluşan konvoyla şehir turu yapılarak halk selamlandı. Yenihibar Mahallesi'ndeki seçim bürosu önünde yüzlerce kişi alkış ve zılgıtlarla karşıladı. İlk olarak adaylar seçim otobüsünün üzerinden halkı selamladı. İlk konuşan HDP Aydın il Eşbaşkanları Pınar Akpınar ve İbrahim Alçiçek halkı selamladı.

Ardından konuşan HDP Didim Belediye Eşbaşkan Adayı Nuriye Elden, Rojavalı kadınları selamlayarak konuşmasına başladı. Elden, "Belediyemize sahip çıkıyoruz. AKP ve CHP'ye giden oylarımız bize Roboski, Dersim ve Paris katliamında sıkılan kurşunlar olarak geri dönüyor. Oylarımıza sahip çıkalım kentimizi yönetelim" dedi. Didim Belediye Eş Başkanı Sürmeli Bal ise, "Bizim kutularımızda paralar yok, biz gücümüzü paramızdan, pulumuzdan, bankalardan ve sermayedarlardan değil, emekçilerden yoksullardan, ezilenlerden alıyoruz. HDP bu halkların adıdır" dedi. Güzel bir Didim ve gelecek isteyenlerin HDP'ye oy vermesi gerektiğini söyleyen Bal, "Biz kazanırsak Didim kazanır" diyerek konuşmasını sonlandırdı. Ardından konuşan HDP Aydın Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Sevim Devrim, bu seçimin ezilenler için önemli olduğunu belirterek, "Bu seçim özgürlüğün, barışın ve kardeşliğin seçimidir. Sesimizi yükseltmezsek, barış süreci zirveye ulaşmaz. Eşitlik barış ve özgürlük için HDP diyeceğiz" diye konuştu. HDP Aydın Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Raif Kanat'da "Karınca evi terk ediyorsa o evde bereket bitmiştir. Didim'de insanlar evlerini terk ediyor. Didim'de de yaşam bitiyor" diyerek, doğanın ve çevrenin katledildiğini söyledi.

Son olarak konuşan HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, demokratik, yerinde yerel yönetimi geliştirmek, siyasi sürece ilişkin düşüncelerini paylaşmak için Ege Bölgesi turuna çıktıklarını belirterek, gittikleri her yerde büyük moral ve coşkuyla karşılandıklarını söyledi. Ege gezisi için "umuda yolculuktur" ifadesini kullanan Tuncel, halkın bunu HDP'de gördüğünü belirtti. Tuncel, "Özgürlük, eşitlik, adalet ve demokrasi Türkiye halklarının ortak paydasıdır. Biz bu paydayla ortaya çıktık. AKP Türkiye'yi uçuruma götürüyor, CHP-MHP muhalefeti halklara bir şey sunmuyor. Biz bunlara mecbur değiliz. Çaremiz var, o da HDP" diye belirtti. "17 Aralık'tan sonra AKP'nin kendisine mi, halka mı hizmet ettiğini gördük" diyen Tuncel, "AKP halkı düşünmüyor, yaşam alanlarımızı, derelerimizi ranta açıyor. AKP'nin derdi barış, demokrasi, halkların geleceği değil, paralarını saymak. AKP'nin yaptıklarını halklarımız kabul etmeyecek. Bu hükümet istifa ederek, halka hesap vermeli" diye kaydetti. AKP'nin bir yıldır Kürt sorunun çözümü konusunda adım atmadığını söyleyen Tuncel, "Bu Newroz'u özgürlük Newroz'u yapacağız. Bu ülkedeki halklarla birlikte özgürlük halaylarımızı çekeceğiz. Bu alanlardan Sayın Öcalan'a selam göndererek barış sürecinin arkasındayız diyeceğiz. Konuşmasını bitiren Tuncel, eş başkan adayları ve coşkulu kitle ile birlikte Didim seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı.

Tuncel ve beraberindeki eşbaşkan adayları kilometrelerce uzunluktaki araç konvoyu ile birlikte Söke İlçesi'ne geçti. Söke halkı, ilçe girişinde ayrı bir konvoyla Tuncel'i karşıladı. Söke İlçesi'nde konvoyla tut atılarak halk selamlandı. Ardından Savuca Beldesi'ne geçildi. Burada heyet yüzlerce kişi tarafından karşılandı. Seçim otobüsündeki platforma çıkan HDP eşbaşkan adayları halkı selamladı. Ardından konuşan Söke Belediye Eş Başkan Adayı Tazegül Kamioğlu, eşit, adil ve daha güzel bir Söke için aday olduklarını belirterek, barışın kalıcı olması, kadınların ağlamaması, zindanların boşalması, kadınların kendi kendini temsil etmesi için aday olduklarını söyledi. HDP Aydın Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Sevim Devrim ve Raif Kanıt kısa birer konuşma yaptı. Burada konuşan HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, "İktidara adayız. Yerellerden demokratik özerkliği kurarak iktidara yürüyoruz. Demokrasi yerelden gelişir. Böyle olmazsa merkeziyetçilik gelişir" dedi. Irkçı, tektipçi anlayışı yıkamaya geldiklerini söyleyen Tuncel, "Biz bunu yerelden yapacağız. Bu seçim demokrasi ve özgürlüğün seçimidir. HDP olarak kadınlarla birlikte özgür geleceği kuruyoruz" diye belirtti.

Konuşmaların ardından heyet Germencik İlçesi'ne geçerek buradaki halkı selamladı. Ardından kilometrelerce uzunluktaki araç konvoyuyla Ortaklar Belediyesine geçildi. Burada sarı, kırmızı ve yeşil renkteki flarlar taşıyan ve çoğunluğun kadınların oluşturduğu bini aşkın kişi tarafından karşılandı. Konuşmaların yapıldığı alana, "Ortaklara hoş geldiniz", "Şeyh Bedrettin diyarını hoş geldiniz" pankartları asıldı. Eşbaşkan adayları seçim otobüsüne çıkarak halkı selamladı. Ardından konuşmalara geçildi.

28.02.2014