HDP İzmir il ve ilçe örgütleri, kongre çalışmaları kapsamında HDP Örgütlemeden Sorumlu Eş başkan Yardımcısı Ali Ürküt ve HDP MYK üyesi Sezai Temelli'nin katılımıyla Bayraklı Tepekule Kongre Merkezi'nde "Kongre hazırlık" toplantısı gerçekleştirdi. DBP, HDP il ile ilçe eş başkanları ve yöneticilerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasnı yapan Ege Bölgesi Kongre Komisyon Sorumlusu Pınar Türk, kongre çalışmalarını gündemin yoğunluğundan dolayı şimdiye kadar yeteri derece yürütemediklerini ifade ederek, az bir zamanlarının kaldığını ve bundan sonra daha hızlı çalışma yürüteceklerini söyledi.

Türk'ün ardından konuşan HDP MYK Üyesi Sezai Temelli ise, 1 yıl içinde HDP'nin 2 büyük seçim geçirdiğini hatırlatarak, kısa zamanda büyük bir başarı kazanıldığını vurguladı. Son günlerde HDP'ye yönelik gerçekleştirilen saldırılara da değinen Temelli, bu saldırıların HDP'nin büyük bir güce dönüştüğünün göstergesi olduğunu söyledi. Temelli'nin ardından konuşan HDP MYK Üyesi Ali Ürküt de, HDP'nin kongre süreçlerinin Cumhurbaşkanı seçimlerinin hemen ardından başlatacaklarını ancak DAİŞ çetelerinin Kobane'ye yönelik saldırıları nedeniyle kısmen askıya alındığını ifade etti. Ürküt, kongre çalışmalarının kaldığı yerden hızlı bir şekilde devam edeceklerini söyledi.

Kongre çalışmalarının bitmesi ile birlikte HDP'ye büyük bir görev düştüğünü ve asıl mücadelenin kongre sürecinden sonra başladığını ifade eden Ürküt, "Toplumun var olan bütün kesimi ile birlikte iletişime girip örgütlendirmemiz lazım. Hep birlikte taban örgütlenmesini yapacağız. Türkiye'nin 81 ilinde ve 968 ilçesinde örgütlenmeyi hedefliyoruz. Şuan Karadeniz'de İçanadolu'da örgütlenme çalışmalarımızı devam ediyor" diye konuştu.

09.11.2014