Tutsak kadın siyasetçiler: Tekçi, milliyetçi, faşist söylemler ve hedef göstermeler katliamın zeminini hazırlamıştır

Partimize yönelik başlatılan Kobanî Kumpas Davasında tutuklu bulunan kadın siyasetçiler, İzmir İl Örgütümüze yapılan saldırı ve Deniz Poyraz'ın katledilmesine ilişkin avukatları aracılığıyla açıklama yaptı. Tutuklu yargılanan kadınlar adına Sebahat Tuncel tarafından yapılan açıklama şöyle:

HDP dosyasında yargılanan kadınlar adına partimize yönelik saldırıyı lanetliyoruz. Deniz Poyraz yoldaşımızı saygıyla anıyoruz. Ailesine, partimize ve dostlarına başsağlığı diliyoruz. Partimize, Kürt halkına, Kürt kadınına yönelik bu saldırıların  nereden geldiğini biliyoruz. 

Ülkeyi karanlığa gömmek isteyen, halklar arası çatışmayı derinleştirerek kendi iktidarını ayakta tutmaya çalışan, tekçi, milliyetçi, cinsiyetçi, dinci, faşist bloğun temsilcileri ve onların söylemleri bu saldırıların zeminini hazırlamıştır. Bu saldırılara karşı durmak, halkların kardeşliğinde, barışta, demokrasi ve özgürlükte ısrar etmek anlamına gelir. Türkiye’yi uçuruma sürüklemek isteyen bu faşist zihniyete karşı başta kadınlar olmak üzere tüm demokrasi ve özgürlük güçlerini tavır almaya davet ediyoruz. Jin Jiyan azadi!

18 Haziran 2021