Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde, HDP İlçe Örgütü 1"nci Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. HDP binasında yapılan kongreye HDP PM üyesi Hasan Güven, HDP Iğdır İl Eş Başkanı Kemal Seyrek, Iğdır Belediye eş başkanları Murat Yikit, Şaziye Önder, Tuzluca Belediye eş başkanları Mehmet Gültekin, Neşegül Can, Iğdır İl Genel Meclis Eş Başkanı A. Kadir Özsular, HDP ilçe yöneticileri ve delegeler katıldı.

Divan seçimi ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına durulan saygı duruşunun ardında konuşan HDP İlçe Eş Başkanı Mikail Artan, Kobanê'ye yönelik son saldırıyı hatırlatarak, "Kobanê'de sadece Kürtler yaşamıyor. Türkü, Kürdü, Êzidîsi birlikte yaşıyor ve yaşayacaktır. Bizler yıllardır devrimci ve dik duruşumuzla emperyalizme boyun eğmedik bundan sonra da eğmeyeceğiz. Yaşasın Kobanê direnişi" ifadesinde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından faaliyet ve mali raporlar okundu. Daha sonra tek liste ile gidilen seçimde ilçe eş başkanlığına Serkan Güneş ile Şirin Gültekin seçildi.

02.12.2014