Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yurtdışında 54 ülkede kurulan sandıklarda oy kullanma işlemi sıkıntılı bir şekilde devam ediyor. Oy kullanma işlemi randevu sistemi ile gerçekleştirilirken, yurttaşların bir kısmı gümrük kapılarında, bir kısmı da Avrupa genelinde kurulan sandıklarda oy kullanıyor. Avrupa Alevi Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker, oyunu kullandıktan sonra tüm Alevilerin Demirtaş'a destek olmasını isterken, Avrupa Parlamentosu (AP) eski Milletvekili ve eski Êzidi Konfederasyonu Eş Başkanı Feleknas Uca da, Avrupa'da oy kullanma işlemlerin Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) sistemi oturtamamasından kaynaklı sorunlar ile devam ettiğini kaydetti. Tüm sıkıntılara rağmen halkın randevu yerlerine giderek oylarını kullanmalarını isteyen Uca, Avrupa'nın çeşitli yerlerinde yaşayan Êzidilerin oylarını kullanmak için sandık başına gittiğini ve kendisinin de Türkiye seçimleri için ilk defa oy kullanma heyecanını yaşadığını dile getirdi.

Uca, daha önce oyunu HDP'ye ve onun adayı Selahattin Demirtaş'a vereceğini belirttiğini ve oyunu bu yönlü kullandığını söyleyerek, "Tüm Êzidi halkımızı bu tarihi seçimlerde oyunu ezilenleri, azınlıkları, Kürtleri ve tabi ki biz Êzidileri temsil eden Selahattin Demirtaş'a oy vermeye çağırıyorum. Demirtaş'a verilecek her oy geçmişte yapılmış Êzidi katliamlarına bir cevap olacaktır" diye konuştu.

02.08.2014