Uçar: Üç gündür operasyon üstüne operasyon yapıyorlar ama başaramayacaklar

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar; DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, PİA Genel Başkan Yardımcısı Murat Bozdemir, Tülay Hatimoğulları ve Yeşil Sol Parti adaylarının katılımıyla Adana Ceyhan’da düzenlenen mitingde konuştu. Kılıçgün Uçar, şunları söyledi:

Merheba gelên me yê hêja, dayikên bi rumet, jinên têkoşer han bi xêr hatin. Ser sera ser çava hatin. Merhaba değerli halkımız; merhaba yarını güzelleştirmek için direnişini büyüten, 14 Mayıs’ı Türkiye’nin ve Kürdistan’ın baharı yapmak isteyen sevgili halkımız, hoş geldiniz. Yaklaşık 3 gündür Saray’ın talimatı ile operasyon üstüne operasyon yapılıyor. Bu iktidara biat etmeyen sanatçılar var, avukatlar var, siyasetçiler var, özgür basın emekçileri var. 3 gündür operasyon yapıyor onlara bu iktidar. Çünkü önlerindeki en büyük engel biziz, bizim mücadelemiz ama ne yapsalar da başaramayacaklar. 

14 Mayıs darbe değil halkların baharıdır

Kürt halkının özgürlük mücadelesi karşısında kayyım rejimini darbe gibi önümüze koyan Saray, demokratik siyasetin mümkün olduğunu gösteren HDP’nin eş genel başkanları ve milletvekillerini tutuklayarak darbe yapan bu iktidar 14 Mayıs seçimlerine darbe diyor. Bizim için darbe değil bahardır; halkların, kadınların, emekçilerin baharıdır. Emin olun baharı biz getireceğiz, kazanan biz olacağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. 2023 seçimlerine iktidar çok uzun zamandır hazırlanıyor. Türkiye’yi AKP Türkiye’si yapmak istiyorlar. Erdoğan da yeni yüzyılın kurucusu olmak istiyor. Bizim demokratik mücadelemiz bunu engellemeye yetti, şimdi onlara kaybettirme zamanı. Demokratik siyasete ve bizlere kazandırma zamanı. Yeni yüzyılı AKP’ye teslim edecek miyiz? Yeni yüzyılın kurucu öznesi olacak mıyız? O yüzden 14 Mayıs seçimlerine darbe diyorlar. Gümbür gümbür gelen Kürt halkının, kadınların, Yeşil Sol Parti’nin mücadelesi var, kazanan biziz.

Gidiyorlar ve gidişleri çok büyük olacak!

Kendini anlatan Saray iktidarını biz de anlatalım. Beyannamelerinde “Doğru Adam” var, bizimkinde ise “Dîsa Em”. Yani hepimiz varız içinde. Bu iktidar için şunu söyleyelim: Mücadelesi için emekçileri tekmeleyen siz değil misiniz? Emekçileri aç yatıran siz değil misiniz? Şenşayarlara yönelik katliamı gerçekleştiren, faili bulamayan siz değil misiniz? Deprem zamanında insanların yaşamını kurtarmak yerine çadır satan siz değil misiniz? AKP iktidarı çadırların faturasını keserken halklar da AKP iktidarının faturasını çoktan kesti. Gidiyorlar, gidişleri çok büyük olacak! Mücadele eden gençleri, KPSS’de birinci olan genci mülakat ile engelleyen siz değil misiniz? Kadın katillerini takım elbise giydi diye affeden, cezasızlıkla ödüllendiren siz değil misiniz? 

Biz kararımızı çoktan verdik; iktidarı gönderiyoruz

Bu dönem demokratik katılımcı bir ülkeyi inşa etmemizi zorunlu kılıyor. Bu seçim bize savaşı dayatanlar ile onurlu barış mücadelesi verenler arasında. Yani bizim ile iktidar arasında. Avrupa'da mağaza kapatıp alışveriş yaparken bize porsiyon küçültmeyi öğütleyenler ile emek mücadelesini büyüten emekçiler arasında. Gençleri geleceksiz bırakan iktidar ile yeni bir geleceği inşa etmek isteyen gençler arasında. Bu seçim iktidar ile bizim aramızda. Biz kararımızı çoktan verdik! Ne yapıyoruz, onları gönderiyoruz! İki kritik oy kullanacağız: Biri Meclis seçimleri, diğeri Cumhurbaşkanlığı seçimleri için. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için en başta tek adam rejimine kaybettireceğiz. Dolayısıyla bir oyumuz faşizmi yenilgiye uğratmaya, bir oyumuz da Yeşil Sol Parti’yi parlamentoda güçlü kılmaya!

Kürt sorununu onurlu barışa kavuşturacağız

Türkiye'nin en temel sorunu olan Kürt sorununa bir çözüm üretmeyen bu iktidar karşısında, Yeşil Sol Parti olarak Meclis’te ve alanlarda Kürt sorununu sizlerle birlikte demokratik ve onurlu bir barışa kavuşturacağız. Asgari ücretle bizi açlık sınırında tutan bu iktidara karşı ekonomide adaleti sağlayacağız. Erkek devlet şiddetine ve erkek egemenliğine karşı kadın mücadelesini büyüten Kadın Bakanlığı’nı hep birlikte kuracağız. Hepimizin direniş ve mücadelesiyle demokratik bir Türkiye'yi ve Kürdistan’ı hak eden bir mücadele sergiledik ve bu mücadele kazanacak. En çok da bütün baskılara rağmen direnişinden vazgeçmeyen, mücadelemizi bugünlere taşıyan kadınlar sayesinde kazanacağız. İktidar “Jin Jiyan Azadî” sloganından korkuyor. Çünkü kadınlar kazındıkça bu iktidar küçülecek, kaybedecek. Çok güçlü bir mirasa sahibiz. Adana’da katledilen özgür basın çalışanı Kadri Bağdu’nun yoldaşlarıyız. İzmir’de katledilen Deniz Poyraz’ın, katledilen Nagehan Akarsel’in yoldaşlarıyız. Cezaevinde ve sürgünde direniş yürüten mücadele arkadaşlarımıza sözümüz var: Biz kazanacağız, onlar kaybedecek. Buradayız, birlikte değiştireceğiz. Yolumuz açık olsun. An serkeftin an serkeftin.

29 Nisan 2023