Ankara Dayanışması üyeleri, Okmeydanı'nda Berkin Elvan için eylem yapan öğrencilere dönük saldırı sırasında polisin açtığı ateş sonucu Cemevi bahçesinde boynundan vurulan ve kaldırıldığı Okmeydanı Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yaşam mücadelesi veren Uğur Kurt için Güvenpark'ta basın açıklaması yaptı.

Ankara Dayanışması adına açıklama yapan HDP Ankara İl Yöneticisi Harun Çakmak, AKP hükümetinin halklar üzerinde baskı ve terörü her geçen gün artırarak "ölüm hükümeti" haline geldiğini belirterek şunları söyledi: "Okullarda, fabrikalarda, sokaklarda, meydanlarda, maden ocaklarında hız kesmeden devam ettiğiniz işgal ve katliamlarınıza, hukuksuzluklarınıza, hırsızlıklarına ve kölece çalıştırmalarınıza hayır demek, güvencesizliğe karşı mücadele etmek için parklarda, nefret ve şiddetle işgal ettiğiniz bu kent meydanlarında toplanmaya ve sesimizi duyurmaya devam edeceğiz" dedi. Uğur Kurt'un hayati tehlikesinin devam ettiğini kaydeden Çakmak, "Siz korkutularak eğitildiniz, korkutarak yönetmeyi öğrendiniz. Diliniz sadece tehdide dönüyor, aklınız sadece yasaklara yarıyor" diye konuştu.

22.05.2014