HDP Varto İlçe Örgütü, 1'inci Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. Kongreye belediye eş başkanları Sabite Ekinci, Hüseyin Güneş, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda HDP üyesi katıldı. Saygı duruşu ile başlayan kongrede, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü dolayısı ile divana kadınlar seçildi. Divan başkanı Belediye Eş Başkanı Sabite Ekinci, kısa bir konuşma yaparak, Kürt kadınlarının dünyada ve Ortadoğu'da kadın özgürlük hareketine öncülük ettiğini söyledi. Ekinci, Kobané'de direnen YPJ'li kadınları hatırlatarak, YPJ'lilerin tüm kadınlar şahsında direniş gerçekleştirdiğini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından mali ve faaliyet raporları okundu. Ardından tek liste ile gidilen seçimde eş başkanlığa Zafer Sarıgül ve Halide Aktay seçildi.

Erzurum'un Karaçoban ilçesinde de HDP İlçe Örgütü, 1'inci Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. HDP ilçe binasında yapılan kongreye HDP PM üyeleri Nimet Sezgin ve Metin Bingöl, HDP İl Eş Başkanı Nevzat Çavuş, HDP İlçe Eş Başkanı Ekrem Uğraş, Karaçoban Belediye Eş Başkanı İrfan Sarı, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşuyla başlayan kongrede divan oluşumunun ardından faaliyet ve mali rapor okundu.

25.11.2014