Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ, AKP'nin gerçek maskesinin başlatılan operasyon sonucu HPG'liler ile askerler arasında çıkan çatışmanın halen sürdüğü Ağrı'da düştüğünü ve AKP'nin bir savaş hükümeti olduğunun açığa çıktığını söyledi.

Van'da düzenlediğimiz aday tanıtım mitingine katılan Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ, mitingin ardından Ağrı'da Tendürek Dağı'nda yurttaşlarca fidan dikimi yapılmak istenen Tendürek Dağı'nda başlatılan askeri operasyon sonucu HPG'liler ile askerler arasında yaşanan çatışmaya dair konuştu.

AKP'nin, Ağrı'da halkın demokratik barışçıl eylemine karşı orduyu saldığının altını çizen Yüksekdağ, halkın demokratik eyleminin provoke edilerek çatışmaya zemin hazırlandığını söyledi.

"Çatışmanın sorumlusu AKP Hükümeti ve Ağrı Valiliği"

Yaşanan çatışmanın sorumlusu olarak AKP Hükümeti ve Ağrı Valiliği'ni gördüklerini belirten Yüksekdağ, şunları söyledi: "'Askeri vesayeti kaldırdım' diyen bir iktidar, halkların yükselişini hazmedemeyip, halkın üzerine askeri salıyorsa bundan utanmalıdır. Bu halka söyledikleri her şeyin özeleştirisini versinler. Bugüne kadar 'Askeri vesayeti kaldırdım. Askere siyaset yapmasına izin vermedim' diyen bir hükümet, halkın ağaç dikme gibi bir eyleminin üzerine askeri salıyorsa utansın ve kendisine oy veren halktan özür dilesin."

"AKP, savaş hükümeti gibi davranıyor"

AKP Hükümetinin son günlerde bir savaş hükümeti gibi davrandığını söyleyen Yüksekdağ, Ağrı'da bugün yaşanan provokasyon ile AKP'nin maskesinin düştüğünü ifade etti.

Ağrı'da yaşananların AKP'nin gerçek yüzünü açığa çıkardığını da dile getiren Yüksekdağ, "AKP, bir asker partisi olarak, bir savaş partisi olarak orduyu halkımızın üzerine saldırttı. Kimse bu gerçeği Türkiye halkların görmediğini sanmasın. Biz 2015 Genel Seçimlerin sonuna kadar barış ikliminin hakim olması için, özgür ve barışçıl zeminde özgür propaganda kanallarının bütün partilerin eşit şekilde kullanabileceği bir seçim atmosferin oluşturulması için üzerimize düşeni yerine getirdik. Bundan sonra da yerine getireceğiz" diyerek seçim güvenliğini de kendilerinin sağlayacağını belirtti.

Yüksekdağ, AKP'yi seçim sürecine silahların gölgesinde, silahların zoruyla yaklaşmaktan vazgeçme çağrısında da bulundu. "Zorla seçim olmaz. Kendileri baskıyla, zorla, askeri operasyonlar ve saldırılarla bu sandıklardan çıkacaklarını sanıyorsa çok büyük bir gaflet içerisindeler. Eğer bundan sonraki süreçte askeri operasyonlar ve halkımıza bu yönlü askeri saldırılar sürerse yaşanacak bütün kayıplardan AKP sorumludur. Gerek askerlerden, gerek halktan gerekse de gerilladan, kimden olursa olsun yaşanabilecek bütün ölümlerin kayıp ve sorumlusu AKP Hükümetidir" diyen Yüksekdağ, halkı provokasyonlara karşı uyardı.

Yükdekdağ, "Halkımız demokratik iradesine, barış iradesine ve çizgisine en güçlü şekilde sahip çıkmaya çağırıyoruz. Böyle komplolarla ve böyle tuzaklarla bizim önümüzü kesemezler" diye konuştu.

11 Nisan 2015