Yüksekdağ: Bu ülkede Erdoğandan büyük halk var

Önceki dönem Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla açılan davanın karar duruşması görüldü. Van 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Yüksekdağ, SEGBİS ile bağlanarak şunları söyledi:

Şu ana kadar görülmeyen şekilde katıldığım duruşmalarda SEGBİS sisteminde sürekli ses problemi çıkıyor. Bu durumun bana has mı yoksa teknik bir sorun mu olduğu konusunda şüphe duyuyorum.  Ben bir siyasetçiyim ve bazen sert, bazen kimilerinin hoşuna gitmeyecek sözler sarf edebilirim, çünkü bu benim işim. Ben siyasetçi olarak sert eleştiriler de yapabilirim. Bunun suç olmaması gerekiyor.

Biz cesaretimizi halkımızdan alıyoruz

"Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla yargılandığım dava bir yargılama değil, iktidarın ömrünü daha çok uzatmak için bize yönelik geliştirdikleri bir siyaset tarzıdır. Bu halk iradesine darbedir. Biz bu darbeyi savurduğumuz için şuan buradayız. Bizim içeride olmamız bir fikri ve düşünceyi cezalandırmadır. Bir hakikat, bir fikir yıllarca cezaevine atılarak cezalandırılamaz. Bu yöntem tarih boyunca defalarca kez denendi ama asla başarıya ulaşamadı. Tüm bunlara rağmen halk yine partisinin arkasında duruyorsa bu gerçek asla kaybedilemez ve cezalandırılamaz. Çünkü biz sırtımızı halkımıza dayadık. Bu ve buna benzer iktidarlar daha önce de 'bunlar güçlerini nereden alıyor?, 'neden bu kadar cesaretli davranıyorlar' diyorlardı. Tüm bunlara söylüyoruz ki, biz cesaretimizi halkımızdan, halkımızın iradesinden alıyoruz.

Bu ülkede Erdoğan'dan büyük halk var 

Erdoğan cumhurbaşkanıdır ama aynı zamanda bir partinin lideridir. Bu parti lideri bize karşı hasmane bir tutum sergiliyor. Yani biz siyasetçiler ne söylersek söyleyeyim, bizim tüm sözlerimiz cumhurbaşkanına hakaret olarak sergilenebilir. Bu davalarla 'bize konuşmayın', 'sesiniz çıkmasın' diyorlar ama biz asla susmadık, susmayacağız. Bugün Tayyip Erdoğan tüm gücünü bu ülkenin mazlum halkına karşı kullanıyor. Bunu söylemeyelim mi? Türkiye halkları bir korku ordusuna mı dönüşsün? Biz buna izin mi verelim? Asla böyle bir durum olmayacaktır. Direneceğiz. Biz zalimin karşısında direneceğiz. Biz direnmezsek onlar kazanır. Halkımız ve biz direniyoruz ve onlar kaybedecek. Bu ülkede Erdoğan'dan büyük halk var. Biz zulüm ordularına karşı sırtımızı bu halka dayadık. Saraylar bir gün mutlaka çöker ve orada bu hükmü sürenler bu enkazın altında kalır.

Biz asla yenilmeyiz 

Biz asla yenilmeyeceğiz. Cesaretle, dirençle zulmedenlere karşı direneceğiz. Halkımız bunu çok iyi bilsin ki çok büyük kazanacağız ve onlar da tarih önünde hesap verecekler. 

7 Ocak 2019