Yüksekdağ: İmralının kapısını hep birlikte açarsak barışın, demokrasinin yolunu açmış oluruz

Önceki Dönem Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ Kandıra Cezaevi'nden haftalık telefon görüşü vesilesi ile HDK'nin Genel Kurul katılımcılarına seslendi. Yüksekdağ, şu ifadeleri kullandı:   

Tüm arkadaşları selamlıyorum, HDK camiasına başarılar diliyorum. Benim açımdan da sizin açınızdan da farklı bir deneyim. Kongrenin başarılı geçmesini, yol açıcı, ön açıcı tartışmalara vesile olmasını diliyorum. Tabi ki bizler içeride de dışarıda da aynı bütünün parçaları, aynı yolun yolcuları olarak bulunduğumuz her yerde görevimizin gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz. Bizler içeride sizler dışarıda, aynı onurlu yolda yürümeye devam ediyoruz. Ben inanıyorum ki bu yolda kararlılıkla yürümeyi başaranlar, mutlaka hedefe ulaşacaktır. Dün olduğu gibi bugün de aynı durum geçerli. Dünden bugüne, insanlık tarihi boyunca emeğin, özgürlüğün, ezilenlerin saflarında yol yürüyenler kararlılıkla kazanmışlardır, kararlılıkla hedefe ulaşmışlardır. İnançla, cesaretle çıkılan yollar mutlaka hedefe götürmüştür insanlığı. Bugün de bu zor zamanlarda, bu karanlık koridorlarda aynı kararlılıkla yürüyenler kazanacak, buna inanıyorum. 

Mecburi görev yerimizdeyiz

Biz burada mecburi görev yerimizdeyiz. Ama yine görevdeyiz, emin olun. Bedenimizle de emeğimizle de size yoldaş olduğumuzu hiçbir zaman unutmadık ve unutmayacağız. Belki biz burada yürüyüşleri daha kısa volta alanlarında yapıyoruz ama emin olun ruhumuzla, yüreğimizle sizlerle beraber olmaya, mücadelenin merkezinde olmaya devam ediyoruz. Kalbimiz sizlerle atıyor. Önemli olan bu bütünlüğü korumak. Direnenler kazandı bugüne kadar. Bizler de bu inancı yüreğimizden eksik etmiyoruz. 

Bugün genel kongreye sesleniyorum ama kadın kongresini gerçekleştiren tüm kadınları da selamlıyorum. İnanıyorum ki bugünkü genel kongremizde de aynı başarılı sonuçlar elde edilecek. Moralle halkımızın karşısına çıkacağız. 

HDK bizim özgücümüzdür, özgüvenimizdir, haklılığımızdır 

Bizde bu güven var. Nerede olursak olalım özgüven; kendimize, halklarımıza, haklılığımıza  güven, bizim en güçlü tarafımızdır. Bunu unutmamak, o güveni parlatmak gerekiyor. Ben HDK'nin kurulduğu günden bugüne bizim özgüvenimiz, özgücümüz olduğunu yeniden ifade etmek istiyorum. HDK bizim özgücümüzdür, özgüvenimizdir, haklılığımızdır. Kadınların, gençlerin, işçilerin, tüm ezilenlerin varlığıyla büyüttüğümüz örgütlülüğümüzdür. Buna daha fazla sarılmamız gerekiyor. 

İmralı'nın kapısını hep birlikte açarsak barışın, demokrasinin yolunu açmış oluruz  

Zor, meşakkatli günlerden geçiyoruz. Zorlu engeller çıkıyor karşımıza. Sayın Leyla Güven uzun bir süredir açlık grevinde. Demokrasi ve barışın tesisi ve bunun için de İmralı'daki tecridin kaldırılması talebiyle güçlü bir direniş örneği sergiliyor. Bir kadın öncülüğü sergiliyor. Onunla birlikte tüm zindanlarda özgürlük isteyenler, barış isteyenler, asla esir edilemeyenler bu özgürlük yolunun kapısını açmak için bu direnişe ortak oldular. Çok daha zorlu bir yola gidiyoruz evet bunu biliyoruz ama bu yolun sonu aydınlık olacak. 

Dışarıda mücadele eden, dışarıda bu hayatla baş etmeye çalışan tüm Türkiye halklarının bu onurlu yolculukta tutsakları yalnız bırakmayacağına inanıyoruz. Buna davet ediyoruz tüm Türkiye halklarını. Batıdan doğuya tüm halklar ve inançlar barış için bir araya gelmeli. Kapı açmak için bir araya gelmeli. İmralı'nın kapısını hep birlikte açarsak Türkiye'de barışın, demokrasinin yolunu açmış oluruz. Umarım bu kongre de yeni kapıların açıldığı bir yol olur. 

Hepinizi kucaklıyorum, hepinizi seviyorum. 

 

13 Ocak 2019

Etiketler: #figen yüksekdağ