HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında çıktığı Ege turunun son durağında ilk olarak Didim Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Cemevi'ni ziyaret etti. Buradan Didim Eğitim Sen ve KESK'i ziyaret eden Yüksekdağ, Eğitim Sen binasında kamu emekçileri toplantısına katıldı. Kamu emekçilerinin sokaklardaki direnişlerinden çok şey öğrendiğini söyleyen Yüksekdağ, "Birbirimizden çok şey öğrenmeye devam ediyoruz. Önümüzde çok engeller var bunları birleşerek kazanacağız. Düzen partiler sermaye üzerine kurulmuş. Memlekette nereye dokunursan bir patlama, kime dokunursan bir kanayan yara görüyoruz. Bütün ezilen ve emekçilerin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'tır. Selahattin Demirtaş Cumhurbaşkanı olunca 3 meclis kurulacak. Bunlar Kadın meclisi, Gençlik meclisi ve Emekçilerin meclisi olacak" diye konuştu.

Kent Meydanı'nda kurulan Cumhurbaşkanlığı Seçim çadırını da ziyaret eden Yüksekdağ,
Türkiye'de adaletsiz bir siyasetin yapıldığına dikkat çekerek, "Başbakan halkın vergisiyle seçim çalışması yapıyor. Ekmelettin İhsanoğlu ile beraber hazineden para alıyorlar" dedi. Yüksekdağ'ın Didim'deki temaslarından sonra Ege turu Aydın'da sona erdi.

25.07.2014