HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında halk toplantısı düzenledi. Toplantıya HDP ve HDK bileşenlerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Toplantıda konuşan Yüksekdağ, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iki yüzlülerle mücadele edilmesi gerektiğine değinerek, "Bizleri seçim sürecinde çok zorlu günler bekliyor, bu seçim sürecinde de kadın yoldaşlarımızın çok emeği geçecek. Sayın Selahattin Demirtaş'ın adaylığı etrafında yürütülen çalışma siyasetin dengelerini değiştirdi. HDP'nin çizgisi ve Demirtaş'ın adaylığı yeniyi yaratacaktır. Yeni yaşam bir hayal değil, bugün peşinden yürüdüğünüz bir gerçektir. Tarihsel bir eşikteyiz doğru adım atarsak yeniyi kurmayı başarırız" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın iki yüzlülük yaptığını ve göz yaşlarının haram olduğuna değinen Yüksekdağ, "İki yüzlülerle mücadele etmeliyiz. Başbakan İsrail'i lanetliyor, doğru bizde lanetliyoruz, ama biz Kobani'yi de görüyoruz. İŞİD çetelerinin saldırılarını da görüyoruz. Başbakan bunları görmemezlikten gelerek iki yüzlülük yapıyor. Yalnızca Gazze için ağlıyorsun bu göz yaşları haramdır. Eğer İsrail'i kınıyorsan İsrail'den aldığın heronları, helikopterleri geri ver petrol alış verişi yapma" dedi.

23.07.2014