2 Ekim’de Ankara’da yapılan aday tanıtım toplantımıza Eş Genel Başkanlarımız, HDP’li milletvekili adayları, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Fırat Anlı ve Gültan Kışanak, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, EMEP, Kaldıraç, EHP, ESP, SYKP, Halkevleri gibi çok sayıda siyasi parti ve emek örgütü temsilcisi katıldı.

Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ'ın bildirgemizin sunumundan önce yaptığı konuşma şöyleydi:

"Sizi başkan yaptırmadık, diktatör de yaptırmayacağız"

"Dün 'Sizi başkan yaptırmayacağız' dedik, bugün de 'Sizi diktatör yaptırmayacağız' diyoruz. 7 Haziran seçimlerinin zulüm saltanatlarının yıkılmaz olmadığını gösterdik. 1 Kasım’da da diktatörleri tarihi çöplüğüne göndermenin, halkın doğrudan yönetime katılma iradesini zafere taşıma sözü veriyoruz. Biz kazanacağız."

"1 Kasım seçimlerinden de zaferle çıkacağız"

"Bizler yeniden bir aradayız demek için buradayız. Bir kez daha HDP demek için buradayız. Türkiye 7 Haziran'da çok önemli bir seçim yaptı. Bizler 7 Haziran'da önemli bir iş başardık. Türkiye'ye umudu yaydık. Karanlığın teslim alındığı topluma 'hayır' bizler var dedik. 7 Haziran'daki başarıyı hazmedemeyenler bir kez daha 1 Kasım'da yenilgiyi tatmak istiyorlar."

"Karanlıktan beslenenler aydınlıktan korkarlar"

"Saray'ın hırsı Türkiye'nin aydınlanan geleceğinin karartmadan önce, savaş başlamadan önce umut vardı, coşku vardı, inanç vardı. HDP yani Biz'ler büyük insanlığın büyük yürüyüşünü başlattığımız da aynı zamanda yeni bir ufuk açmıştı. Bütün Türkiye halkları HDP'de kendi renklerini gördü. Siyah ve griden başka renk tanımayan bu karanlık iktidar karşısında bütün renklerin kardeşliğini ve eşitliğini gördü. HDP sadece bir kişi, bir lider, bir örgüt değildir. HDP yani Biz'ler bütün Türkiye ve Kürdistan halklarının birliğini temsil ediyorduk. Yıllar boyunca birbirinden koparılan halkların yeni bir toplumsal hukuk çerçevesinde bir araya gelişini gösterdi. Ama karanlıkla beslenenler, iktidarlarını kan üzerinden kuranlar, aydınlıktan korkarlar. Bu süre içerisinde biz 7 Haziran'a varmadan önce bütün Türkiye halkları değişimin öz gücü olduklarını gördüler. Bütün Türkiye halkları HDP ile birlikte değiştirme gücünü ve iradesini kuşandı. HDP 7 Haziran başarısıyla birlikte demokratik geleceğin adresi oldu. 7 Haziran kampanyası boyunca her türlü saldırıya rağmen HDP ve onun milyonlardan oluşan gönüllüler ordusu bir bütün insanlığımızla büyük insanlığın değişim gücü olacaklarını gösterdiler. Başka bir şey daha gösterdiler. Hiçbir zulüm saltanatının yıkılmaz olmadığını gösterdiler. Hiçbir iktidarın yara almaz ve baki olmadığını gösterdiler."

"Seçimle iktidara gelenler seçimle gitmek istemiyorlar"

"7 Haziran'da baskı ve yalanla yönetilemeyecek bir halkın varlığı görüldü. Kendi kendisini yönetmeye aday bir halk 7 Haziran seçim sonuçları ve bizlerin büyük başarısı bu gerçeği gösterdi. Bu gerçeğin güzelliği Saray'ın saltanatına sığınanları, bunun gölgesinde hırsızlıklar içerisinde yaşayanları ziyadesiyle korktuktu. 7 Haziran sabahından itibaren sanki seçim sandıklarına gidilmemiş ve hiçbir şey olmamış gibi davrandılar. Şunu çok net yeniden ifade ediyoruz; yine başaramayacaksınız. Sizin günleriniz doldu, sizin süreciniz bitti. Artık AKP'nin siyasi anlayışı tarihte kalacak. Türkiye halkları 7 Haziran'da kendi öz yönetim gücüyle yaşamın bir parçası ve merkezi olmayı seçti. Türkiye toplumu 7 Haziran'da bu kadar güçlü bir seçim yaptıktan sonra hiçbir güç ve saltanat bu sonucu değiştiremez. AKP seçimle iş başına geldiler ama seçimle gitmek istemediler. 7 Haziran sabahından itibaren başlatılan savaşın, çatışma, kan ve ölüm ve gözyaşının tek nedeni vardır. Sarayın iktidar hırsı ve bunu sürdürmek için egemen siyasetin her şeyi göze almasıdır."

"İnadına barışı savunmaya devam edeceğiz"

"400 vekili vermeyenlere, 400 vekil isteyenlere ders veren halklarımıza bugün savaşla cevap veriliyor. Siyasi iktidarın kaybettiği her yerde yenilgisinin intikamını halklardan almaya çalıştı. Yine bizim sözümüz ve eylemimiz dün olduğu gibi güçlü ve net olacaktır. Dün barış dedik bugün inadına HDP diyoruz. Dün 'büyük insanlık' dedik, bugün 'büyük insanlık, büyük barış' dedik. Dün 'Sizi başkan yaptırmadık' dedik, bugün de 'Sizi diktatör yaptırmayacağız' diyoruz."

"Yeni bir yaşamı inşa edeceğiz"

"Bu iradeyi dikkate alacaklar, almayacaklarsa gidecekler. Verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Diktatörleri tarihi çöplüğüne göndermenin, halkın doğrudan yönetime katılma iradesini zafere taşıma sözü veriyoruz. Artık savaş ve ölüm beslenen bu siyasi iktidara karşı hepimiz birliğimiz ve gücümüzle, kazanacağımız zaferle yanıt vereceğiz. Yeniden söz veriyoruz. Biz kazanacağız. Biz kazanacağız. İnadına Barış İnadına HDP, inadına özgürlük İnadına HDP."

Etiketler: #figen yüksekdağ