Grup Başkanvekilimiz ve İstanbul Milletvekilimiz Pervin Buldan, Suruç'taki vahşi katliamın gelişimine yönelik kamuoyunu aydınlatıcı bilgilerin paylaşılmasına ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.
Grup Başkanvekilimiz ve Diyarbakır Milletvekilimiz İdris Baluken, Suruç'ta gerçekleştirilen katliamın tüm yönleriyle aydınlatılması, saldırının ardındaki karanlık ilişki ve güçlerin açığa çıkarılması ve saldırılara zemin hazırlayan hükümet politikalarının değerlendirilmesine ilişkin Meclis Araştırması açılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na bir araştırma önergesi verdi.
Diyarbakır Milletvekilimiz Nursel Aydoğan, basına yansıyan Emniyet tutanaklarında adı geçen ve Suruç Katliamı'nı gerçekleştiren iki kişiden biri olduğu iddia edilen Özlem Yılmaz'ın akıbetine ilişkin İç İşleri Bakanı Sebahattin ÖZTÜRK'ün yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.
Şırnak Milletvekilimiz Faysal Sarıyıldız, IŞİD'in Türkiye'deki kanlı eylem ve faaliyetlerini ve bunlara bağlı olarak kaç kişinin ve kimlerin gözaltına alındığına ve tutuklandığına ilişkin Adalet Bakanı Kenan İPEK'in yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.
Adana Milletvekilimiz Meral Danış Beştaş, son yıllarda Türkiye sınırları içerisinde IŞİD adlı terör örgütünün gerçekleştirdiği kanlı eylemleri ve en son Suruç Katliamı'na ilişkin Adalet Bakanı Kenan İpek'in yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.
Sarıyıldız, 15 Temmuz 2015 tarihinde Şırnak'ın Silopi İlçesi’ne bağlı Çalışkan Beldesi’nde bulunan Çalışkan Hudut Taburu'ndan Aksu ve Damlaca köyleri kırsallarına atılan havan topları sonrasında çıkan yangını Meclis gündemine taşıdı.
İstanbul Milletvekilimiz Beyza Üstün ve vekillerimizin katılımıyla Yeşil Yol ve doğa talanlarına ilişkin basın toplantısı düzenlendi.
İstanbul Milletvekilimiz Ali Kenanoğlu, Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi Dâhiliye bölümünde görev yapan Prof. Dr. Mehmet Şeref Demirel’in Alevi hastanın inancından dolayı yaptığı hakaretlere ilişkin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.
Meclis Grup Başkanvekillerimiz Pervin Buldan ve İdris Baluken Seçim Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na kanun teklifi sundu.
Şırnak Milletvekilimiz Faysal Sarıyıldız, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na Şırnak'taki kadın doğum doktoru eksikliğini yazılı olarak sordu.
Mardin Milletvekilimiz Mehmet Ali Aslan'ın 10 Temmuz 2015 tarihli basın açıklaması
Siirt Milletvekilimiz Prof. Dr. Kadri Yıldırım'ın 10 Temmuz 2015 tarihli basın açıklaması
Antalya Milletvekilimiz Saruhan Oluç tarım ürünlerindeki pestisit kalıntılarına ilişkin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker'in yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.
Diyarbakır Milletvekilimiz Sibel Yiğitalp, Diyarbakır’da Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’ın katledilmesi ve ardından yaşanan olaylara ilişkin İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’ün yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.
Mardin milletvekilimiz Gülser Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya Mardin Artuklu Üniversitesi’nde görev yapmakta olan 14 uluslararası öğretim üyesinin sözleşmelerinin feshedilerek işlerine son verilmesini sordu.
Cezasız kalan her nefret söylemi, nefret söyleminin hedeflediği insanları “güvercin tedirginliği”ne itmekte ve nefret suçlarının zeminini hazırlamaktadır.