Siyasi bir kararla milletvekilliği düşürülen ve Adalet Nöbetini genel merkezimizde sürdüren milletvekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu’na toplumun her kesiminden destek sürüyor.
Hollanda Sosyalist Parti Senato Başkanı Tiny Kox ve Temsilciler Meclisi Başkanı Lilian Marijnissen, Almanya Sol Parti Eşbaşkanları Janine Wissler ve Susanne Hennig-Wellsow ve Fransa Sosyalist Parti Başkanı Olivier Faure'nin mesajları.
İlerici Enternasyonal ve DiEM25’ten partimiz için uluslararası kampanya.
Sosyalist Enternasyonal ile İngiltere, Yunanistan, Norveç, İsveç, İtalya ve Filipinler’den partimize gelen destek açıklamaları.
Partimizle dayanışmasını açıklayan uluslararası çevrelere Sinn Fein, Fas Demokratik Yaklaşım Partisi ve Avrupa Yeşiller Partisi de eklendi.
Partimize yönelik kapatma davası ve milletvekilimiz Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesine tepki gelmeye devam ediyor.
Avrupa Sosyalistleri Partisi (PES) Başkanı Sergei Stanişev, partimize yönelik kapatma davası ve Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesini kınadı.
Milletvekilliği hukuksuzca düşürüldükten sonra Meclis’ten ayrılmayarak Adalet Nöbeti başlatan vekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu’na destek ziyaretleri sürüyor.
Bölgedeki barolar, sendikalar, tabip odaları, ticaret ve sanayi odaları ile STK ve derneklerin ortak açıklaması.
Almanya Federal Meclisi Alman-Türk Parlamentolararası Dostluk Grubu, Avrupa Hür İttifakı’nın (EFA), EH Bildu, Kıbrıs'tan AKEL, Malezya Sosyalist Partisi, Belçika'dan Ecolo ve AP'deki İlerici Sosyal Demokratlar İttifakı Grubunun açıklamaları.
Daha önce Gergerlioğlu için açıklama yapan AP Türkiye Raportörü Nacho Sánchez Amor, partimize yönelik kapatma davasına ilişkin AP'deki Sosyalist ve Demokratlar Grubu (S&D) adına bir açıklama daha yaptı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, partimize açılan kapatma davasının ve Kocaeli Milletvekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesininin demokrasiye aykırı olduğunu söyledi.
Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ziya Halis, Meclis'te devam eden Adalet Nöbetimizi ziyaret etti.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) yöneticileri, Meclis’te devam eden Adalet Nöbetimizi ziyaret etti.
CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, Ünal Çeviköz ve Kani Beko Meclis'te devam eden Adalet Nöbetimizi ziyaret etti.