Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ, partimizin Adana'da düzenlediği dayanışma yemeğine katıldı.
Antalya Kaleiçi esnaflarını ziyaret edip, sorunlarını dinleyen Antalya milletvekili adaylarımız Saruhan Oluç ve Aysel İbili, esnafın yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Esenyurt Pınar Mahallesi'ndeki seçim bürosu açılışımızda konuşan İstanbul milletvekili adayımız Hülya İmak, "Süren bu savaşı sona erdirerek toplumsal barışı sağlayacak politikayı esas aldığı için HDP'deyiz" dedi.
Mersin milletvekili adaylarımız Çilem Öz ve Dengir Mir Mehmet Fırat seçim çalışmaları kapsamında Yenişehir ilçesi Şahintepesi Mahallesi'nde halk toplantısı gerçekleştirdi.
Van İl Örgütümüzün düzenlediği dayanışma yemeğinde konuşan Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, Diyanet İşleri Başkanı'nı istifaya davet etti
Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ, Avusturya’nın başkenti Viyana'nın Heldenplatz meydanında düzenlenen seçim mitingine katıldı.
Hatay Milletvekili adayımız Kerem Nalbant, Arap ve Alevi kimliği ile baskı, inkar ve asimilasyon politikalarına karşı mücadele etmek için HDP'den aday olduğunu söyledi.
Kocaeli milletvekili adaylarımız seçim çalışmaları kapsamında Mazlum-Der İzmit şubesini ziyaret etti.
7 Haziran seçimlerine yaklaşırken partimizin en farklı ve dikkat çeken adaylarından biri de çatışmalarda yeğenini kaybeden Selvinaz Göçmez.
Soykırımı tanıma ve özür dileme ne bir devleti ne de bir halkı küçültür, tersine tarihsel bir utançtan kurtararak özgürleştirir, gerçek kardeşliğin yolunu açar
İstanbul 1’inci bölge Milletvekili adayımız Serpil Kemalbay “İş yasasına bile alınmayan ev işçilerinin haklarını almak için Meclis’e giriyoruz” dedi.
Antalya milletvekili adayımız Saruhan Oluç, zorunlu din dersinin kalkması için mücadeleyi daha da yükselteceklerini vurguladı.
Bu halkın başına musallat olmuş, ağzından dini imanı düşürmeyip cebinden hırsızlık parasını çıkartmayanlardan kurtulana kadar mücadelemiz devam edecek.
Diyarbakır’da düzenlenen Ermeni Soykırımı’nın 100. yıldönümü anma etkinliğine katılan Eş Genel Başkanımız Demirtaş, “Bırakın önce taziyemizi kurup yasımızı tutalım, sonrası çok kolay olacak” dedi
Biz'ler “Büyük İnsanlığa EVET” diyoruz.
Dün yürüdüğümüz bütün yolların ve aşamaların ve hayallerin kesiştiği an bu andır.