Selahattin Demirtaş: "Sayın Recep Tayyip Erdoğan, seni başkan yaptırmayacağız, seni başkan yaptırmayacağız, seni başkan yaptırmayacağız."
Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş İstanbul Kazlıçeşme meydanında düzenlenen Newroz kutlamalarında halklara seslendi: "Ülkeyi yönetenler barış istemiyor diye savaş isteyecek halimiz yok. Onlar istese de istemese de barışı sağlayacağız."
Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş'ın bir araya geldiği 68'liler, 7 Haziran genel seçimlerinde HDP'yi destekleyeceklerini belirttiler.
Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, yurtdışı seçim kampanyamızı Berlin'de başlattı. Demirtaş, seçimlerde Avrupa'da verilecek oyların, özellikle de Almanya'nın belirleyici önemi olacağını söyledi.
Halkların Demokratik Kongresi'nin (HDK) düzenlediği "Alevilik: Tarih, Sorun, Tahayyül" başlıklı iki günlük konferans başladı.
Aday tanıtım toplantımızda konuşan Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ, HDP'nin "Tekçiliğe, diktatoryaya karşı barışın ve kardeşliğin" listesini oluşturduğunu belirterek, "Türkiye halkları ve HDP bir nehirdir, bu nehre hiçbir baraj ve kelepçe engel olamaz" dedi. Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ, bütün toplumun umudunu bir çocuk gibi büyüttüğünün altını çizerek, "HDP'nin bugün tanıtacağı adaylar bütün Türkiye'nin büyüttüğü umududur" dedi.
Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, milletvekili aday tanıtım toplantımızda, iktidarın ortamı gerginleştirdiğine dikkat çekerek, "Bizler savaşa girmiyoruz. Hiç bir parti ve aday bizim düşmanımız değil. Bu oyuna gelmeyeceğiz" diye konuştu. Demirtaş, HDP'nin başarısının da bütün halkların ve Ortadoğu'da ezilen halkların başarısı olacağını söyledi. "Bizler belki 550 adayla buradayız ama bizi buraya getiren yol zorlu yoldu, emeklerle gözyaşları ile geldik.
ODTÜ Mezunları Derneği tarafından düzenlenen panelde konuşan Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, artık AKP'nin gemisinin su almaya başladığını ve geminin batacağının kesinleştiğini söyledi. ODTÜ'lülere seslenen Demirtaş, "ODTÜ'lü devrimcilerin, solcuların en azından kendi payımıza düşen emanetlerini, miraslarını taçlandıracağız" dedi. Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, ODTÜ Vişnelik tesislerinde
Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ, AKP'nin gerçek maskesinin başlatılan operasyon sonucu HPG'liler ile askerler arasında çıkan çatışmanın halen sürdüğü Ağrı'da düştüğünü ve AKP'nin bir savaş hükümeti olduğunun açığa çıktığını söyledi. Van'da düzenlediğimiz aday tanıtım mitingine katılan Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ, mitingin ardından Ağrı'da Tendürek Dağı'nda yurttaşlarca fidan dikimi yapılmak istenen Tendürek Dağı'nda
Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, Ağrı'nın Diyadin ilçesinde yaşanan çatışmayı AKP Hükümetinin bir provokasyonu olarak değerlendirdi. Demirtaş, Sakarya'da katıldığı açılışta operasyona dair konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a atfen "İnsanlar bunlara inanmıyor. Peki ne yapacak. İşte Diyadin'de yaptığı gibi şeyler yapacak. Oy alabilmek için askerleri, PKK'lilerin karşısına çıkartacak. Sakarya'da miting yapıyor. O mitinge malzeme için provokasyon yaptırdılar" dedi.
Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, Tendürek provokasyonunu "Önceden provası yapılmış sahte bir kurgu" olarak nitelendirdi.
Bu iktidarı değiştirmenin yollarını bulmalıyız. Ne Soma'da ölen 301 can ne de Ağrı'da ölenler bu Hükümet için önemli değil. Bütün ezilenler, ötekiler olarak, HDP'nin renklerini taşıyan iktidarı kurmalıyız
Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ, UNICEF heyetiyle Genel Merkezimizdeki görüşmesi öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Külliyen yalan" ve Başbakan Davutoğlu'nun "Yalan söylüyor" sözlerine Diyarbakır'dan yanıt veren Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, AKP'nin kendi yaptığı provokasyon tuzağına düştüğünü söyledi.