Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Emek Partisi (EMEP) olarak, bugüne kadar yürüttüğümüz ortak mücadele ve ittifak deneyimlerimizin birikimleri ile birlikte bu seçimlere ittifak yaparak gireceğiz.
Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, İstanbul programı kapsamında Çağdaş Esnaf Sanayici ve İşverenler Derneği ziyaretinin ardından, maaşları ve kıdem tazminatları verilmeden işten çıkarıldıktan sonra alacakları karşılığında fabrikadaki üretim araçlarının sahibi olup kooperatif kurarak üretime başlayan Özgür Kazova İşçi Kooperatifi işçilerini ziyaret etti.
Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, 7 Haziran'da gerçekleşecek olan genel seçimlerine ilişkin ittifak görüşmeleri için Kars Milletvekilimiz Mülkiye Birtane ile DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ile birlikte Diyarbakır'da bazı Kürdistani parti ve oluşumların temsilcileriyle bugün bir araya gelecek.
Batman İl Örgütümüz, 1. Olağan Kongresi'ni Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirdi.
Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'nda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün verdiği yaşam mücadelesinin ardından 11 Mart'ta 15 yaşında yaşamını yitiren Berkin Elvan, ölümünün birinci yıldönümünde anılıyor.
Grup toplantımızda konuşan Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ, bu haftaki konuşmasının büyük kısmını kadına dönük şiddet ve kadın mücadelesine ayırdı.
Çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, İzleme Heyeti konusunda AKP ile Cumhurbaşkanı tarafından ayrı ayrı listeler hazırlandığını ve bu konuda anlaşamadıklarını belirterek, "Bir sonraki İmralı ziyaretine İzleme Heyeti de dahil olursa müzakereler başlamış olacak. Müzakereler başlarsa kongrenin (silahsızlanma kongresi) toplanma tarihi de netleşir" diye konuştu.
Selahattin Demirtaş: "Sayın Recep Tayyip Erdoğan, seni başkan yaptırmayacağız, seni başkan yaptırmayacağız, seni başkan yaptırmayacağız."
Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş İstanbul Kazlıçeşme meydanında düzenlenen Newroz kutlamalarında halklara seslendi: "Ülkeyi yönetenler barış istemiyor diye savaş isteyecek halimiz yok. Onlar istese de istemese de barışı sağlayacağız."
Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş'ın bir araya geldiği 68'liler, 7 Haziran genel seçimlerinde HDP'yi destekleyeceklerini belirttiler.
Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, yurtdışı seçim kampanyamızı Berlin'de başlattı. Demirtaş, seçimlerde Avrupa'da verilecek oyların, özellikle de Almanya'nın belirleyici önemi olacağını söyledi.
Halkların Demokratik Kongresi'nin (HDK) düzenlediği "Alevilik: Tarih, Sorun, Tahayyül" başlıklı iki günlük konferans başladı.
Aday tanıtım toplantımızda konuşan Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ, HDP'nin "Tekçiliğe, diktatoryaya karşı barışın ve kardeşliğin" listesini oluşturduğunu belirterek, "Türkiye halkları ve HDP bir nehirdir, bu nehre hiçbir baraj ve kelepçe engel olamaz" dedi.
Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, milletvekili aday tanıtım toplantımızda, iktidarın ortamı gerginleştirdiğine dikkat çekerek, "Bizler savaşa girmiyoruz. Hiç bir parti ve aday bizim düşmanımız değil. Bu oyuna gelmeyeceğiz" diye konuştu.